Dans Oriental

Dans Oriental Ploiesti

Trupa de dans Ploiesti

Dans Oriental? Cu un istoric încărcat de ritualuri secrete și simboluri ascunse, acest stil de dans are o expresivitate aparte, conturata în jurul unor mișcări fluide și senzuale.

Trupa de dans Dream Cabaret Ploiesti, vă prezintă o parte din show-ul Belly Dance. Cu multă energie ,expresivitate și pasiune transformăm evenimentul dumneavoastră într-un moment unic!

Energia, atitudinea și veselia sunt câteva elemente care stau la baza muncii noastre !

Istorie dans oriental

Cuvântul Bellydance, dans din buric, provine de la cel francez “Dance du ventre” datorat primului contact avut de civilizația europeană (franceză) cu acest tip de dans, în timpul invaziei lui Napoleon în Egipt. Belly Dance (în lb engleza) mai este cunoscut și sub denumirile de “dans oriental”, raqs sharqi (în araba: رقص شرقي‎ care înseamnă dansul din Est) ori çiftetelli în Turcia și Grecia (în lb greaca: τσιφτετέλι).
Titulatura “dans din buric” este doar una simbolică întrucât acest dans implică toate părțile corpului cu accent pe șolduri și zona pelviană. Majoritatea mișcărilor implică izolarea diferitelor părți ale corpului : șolduri, umeri, piept, stomac, etc. Belly dance îmbracă diverse forme (ca stil și costume) în funcție de țara și de regiune iar noi stiluri (ex tribal) au fost inventate în Occident datorită popularității sale internaționale.

O mica parte din show-ul nostru

Hey! Ai nevoie de ajutor?